Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

21/12/2010
Joan Rosell és elegit nou president de la CEOE

La CEOE ha votat avui per primera vegada per triar el seu president, ja que fins ara sempre s’havia aconseguit una candidatura de consens.

Rosell substituirà en el càrrec al capdavant de la patronal espanyola a Gerardo Díaz Ferrán i es convertirà en el quart president de la CEOE després de Carlos Ferrer Salat, José María Cuevas i el propi Díaz Ferrán.

Rosell ha rebut 444 vots a favor, de manera que es converteix en el nou president de la patronal espanyola per als propers quatre anys. El seu rival, Santiago Herrero, ha rebut 247 paperetes.

710 vocals de 818 vocals procedents de totes les organitzacions empresarials associades a la CEOE han acudit a les urnes. Han arribat dos candidats a la final: Rosell i el president de la patronal andalusa CEA, Santiago Herrero, que ha format tàndem amb Jesús Banegas, president de la patronal tecnològica Ametic.

Els dos últims candidats han arribat a aquestes eleccions en un clima que s'ha endarrerit els últims dies per l'encreuament de declaracions entre les dues parts. Mentre que Herrero i Banegas van denunciar pressions sobre l'electorat de la CEOE perquè la seva candidatura no fos la més votada i van qualificar al seu oponent de representar "més del mateix", Rosell va censurar les desqualificacions que s’han produint en aquesta última recta del procés electoral.

La situació de Díaz Ferrán, que es troba en fallida personal, i les pressions internes dins de l'organització el van portar a avançar les eleccions, quan encara restaven dos anys per a la finalització del seu mandat.

L'elecció de Rosell suposa tancar definitivament l'etapa de recels entre la CEOE i el món patronal català. Lla majoria de les organitzacions territorials - amb l'excepció d'Andalusia, Múrcia i Castella-la Manxa-i les sectorials més significatives, com Confemental, Farmaindústria o Anfac, s'han pronunciat públicament a favor de Rosell.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008