Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

04/02/2020
Últimes places disponibles per a obtenir el Certificat de mestratge en Construcció Tradicional

El Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA) i la UEC han organitzat un Curs de Mestratge en Construcció Tradicional que començarà el divendres 14 de febrer.

Les tècniques tradicionals són coneixements basats en la praxi i en la transmissió oral a peu d'obra. El problema és que bona part d'aquestes escapen a qualsevol normativa i continuen ignorades pel món acadèmic i professional.

L'objectiu del curs és preservar els oficis i transmetre els valors inherents a les tècniques tradicionals de la construcció. També pretén recuperar coneixements i donar les eines necessàries perquè les empreses gironines que es dediquin a la restauració i rehabilitació siguin un referent de qualitat.

El curs sencer s'estructura en 4 mòduls de 40 hores cadascun que combina classes teòriques, tallers i visites durant un període de dos anys. Cada mòdul gira al voltant d'un material bàsic amb el qual GRETA (www.projectegreta.cat) realitza les seves pròpies tècniques tradicionals (pedra, calç, guix, color, ceràmica, terra, fusta, ferro, vidre i condicionament tèrmic).

En aquest cas es tracta de la 4a edició del Mòdul 3: Ceràmica i Terra, que se centra en la construcció de voltes de rajol i la construcció amb terra, en especial la tàpia. Durant els tallers s'aprendrà a fer i restaurar dues voltes d'escala de caragol, una de planta circular i l'altra de planta el·líptica. També es treballarà amb revestiments d'argila i envans d'entramat vegetal amb terra crua.

El curs finalitzarà amb la visita a les innovadores obres d'estudi d'arquitectura Fetdeterra.

Els tallers que es faran al Centre de Formació de la UEC (Ctra. C-66 km. 39 Palol de Revardit) acreditaran la capacitat d'afrontar obres de restauració i rehabilitació amb unes garanties clares de qualitat. El programa ofereix 25 places adreçades als constructors, paletes i tècnics que ja treballen en obres de rehabilitació. A més, és gratuït per als treballadors i autònoms.

Per a més informació truqueu al 972 59 64 60 o envieu un mail a formacio@uecgirona.com.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008