Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

08/04/2020
La FOEG publica una carta d'ànims i suport als empresaris i treballadors del sector de la construcció

El President i la Junta Rectora de la FOEG han fet arribar una carta a la UEC per tal de fer-ne difusió a tots els empresaris i treballadors del sector de la construcció agremiats.

- “Avui, ja sabem que el Govern ha decidit prorrogar dues setmanes més, fins el 26 de abril, l’estat d’alarma. En nom propi, com a president de la FOEG, i en nom de la meva junta us volíem adreçar unes paraules de suport i ànim. Convençuts, més que mai, que junts som més forts volem explicar-vos el que hem fet fins ara i posar-nos a la vostra disposició per ajudar-nos els uns als altres i seguir endavant.

Aquesta situació ens va agafar a tots desprevinguts però, malgrat les dificultats, hem procurat estar al costat dels empresaris i el teixit econòmic de Girona. Com a patronal hem treballat en tres línies: fent de lobby per pressionar a l’administració, enviant la màxima informació de novetats legislatives als associats i elaborant un document de diagnosi de cada sector.

Com a lobby hem transmès les vostres opinions i peticions a Foment del Treball, que a través de la CEOE està pressionant a un Govern poc proper als sectors empresarials reclamant mesures i alertant dels perills que les empreses hagin de tancar. També hem fet arribar la nostra opinió a través dels mitjans i generant opinió.

En relació amb els associats, hem mantingut el contacte a través de telèfon i correu, i vam celebrar una assemblea oberta enriquidora per tots i us hem intentat mantenir informats, potser fins i tot en excés, per tants Reials Decrets i anuncis d’ajuts, que al final són difícils d’aconseguir. També hem elaborat un document de diagnosi de la demarcació Gironina que ben aviat us farem arribar.

En general tots els sectors estant patint, però és especialment preocupant l’efecte que pot tenir el tancament de comerços i del sector turístic, pel seu fort pes a les nostres comarques i per l’època en que aquest tancament s’ha donat. Del turisme en depenen també molts altres sectors i es fa difícil trobar grans solucions.

Properament reclamarem als Ajuntaments de la demarcació la reducció o supressió de les taxes d’ocupació de via pública i bonificacions dels IBIS per establiments turístics, són dos exemples de mesures, que entre altres, pensem que poden ser d’ajuda per aquest sector tan afectat.

Com a patronal gironina seguirem reclamant la suspensió de les obligacions de pagament d’impostos, en concret la suspensió de tributs como l’IVA, IRPF o les cotitzacions a la Seguretat Social en aquells sectors i empreses més afectades pel descens de l’activitat. També continuar insistint en el crèdit, i per últim, per aconseguir salvar el màxim nombre de llocs de treball, i en la mesura del possible, insistir en flexibilitzar els processos de regulació temporal d'ocupació (ERTOs).

Més enllà d’això, ens posem a disposició per tal que ens feu arribar les vostres demandes o problemes més particulars, proposar si cal que tornem a convocar un assemblea o fer més èmfasi en alguns temes que creieu que oblidem. La FOEG som tots. I el què ens toca és començar a treballar en la tornada, pensar i intentar preveure quins problemes tindrem en la reactivació i col·laborar tots junts. Per experiència sabem que ningú ens regalarà res, i que si ens en volem sortir dependrà de nosaltres.”

El President i la Junta Rectora de la FOEG

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008