Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

08/04/2020
El pròxim 14 d'abril les empreses del sector de la construcció podran tornar a treballar

El pròxim dia 14 d'abril les empreses del sector de la construcció tindran aixecada la prohibició de què els seus assalariats treballin, i per tant, hauran de tornar a incorporar-se als seus llocs de feina. Aquesta declaració ja és en ferm per part del govern espanyol. La solució del permís retribuït per complir un confinament s'ha esgotat.

La situació en la qual s'han d'incorporar aquests operaris és exactament la mateixa que la del dia 29 de març, abans que es prohibís treballar. És a dir, s'haurà de mantenir la distància de seguretat, utilitzar EPIS, evitar desplaçaments col·lectius i no feinejar en espais públics, entre d'altres. Per altra banda, les cases comercials seguiran subministrant materials, però pot haver-hi incidències i algunes obres hauran estat aturades i els responsables hauran de reiniciar-les.

Pel que fa a l’empresari, aquest haurà d'organitzar-se de manera que garanteixi la seguretat dels seus treballadors. Els empresaris que no puguin o no vulguin reiniciar els treballs el dia 14 d'abril, poden presentar un ERTE com més aviat millor. Aquesta opció no sempre és viable, ja que cal justificar-la, però pot ser una alternativa. No hi ha previst cap més pla d'ajudes i per tant el govern central no té cap solució per seguir amb el confinament.

Algunes empreses poden negociar alguns dies més per seguir la parada amb els seus treballadors a raó d'utilitzar dies de regularització de jornada, de vacances o l'article 70.

La previsió és que encara queden molts mesos per tornar a la normalitat.

Els seguirem informant.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008