Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

17/04/2020
Girona reprèn totes les obres i dilluns n’iniciarà una de nova

L’Ajuntament de Girona ha reprès totes les obres municipals que tenia en marxa –entre les quals destaca la reforma del Modern i en menor mesura la vorera de l’Avellaneda, obres en escoles i la cuina de la Volta– i que van quedar paralitzades a finals de març pel confinament total decretat pel govern espanyol. Tot i les crítiques del govern de Marta Madrenas a la represa de part de l’activitat decidida per Madrid, el consistori gironí ha optat per tornar a engegar les obres per les possibles repercussions si no es feia tenint en compte que ara no hi ha cap normativa que n’avali la paralització.

“A les empreses les perjudiques si les fas estar parades i ens podrien demanar danys i perjudicis”, explica el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, que hi afegeix que, en el cas del Modern, a més, hi ha tot el tema d’ajuts europeus lligats a uns terminis que no tenen ara mateix cap base legal per incomplir. També subratlla que totes les obres municipals que s’han reprès “permeten les distàncies suficients”. En aquest sentit, s’ha demanat a les empreses adjudicatàries dels treballs que acreditin que compleixen les mesures de seguretat i prevenció contra el contagi. A més, també s’ha requerit als sol·licitants de llicències d’obres que també ho reclamin a les seves empreses. “Si no s’acredités es faria inspecció i si cal s’actuaria”, explica Martí.

Nova obra

A més de reprendre entre abans-d’ahir i ahir les obres paralitzades, l’Ajuntament de Girona n’engegarà una de nova dilluns que ve. Es tracta de la reforma de la plaça dels Germans Sàbat, que havia de començar a mitjan març i justament es va mirar d’endarrerir –dins dels terminis ordinaris– per la Covid-19 fixant com a nova data el 20 d’abril. I ara es complirà, ha avançat Martí. L’obra, molt reivindicada al barri –se sufragarà en part amb diners provinents dels pressupostos participats–, té com a objectiu reformar la plaça, que ara és una esplanada d’asfalt per a la circulació de vehicles i una zona d’aparcament, per crear-hi un espai d’estada per als vianants i potenciar-la com a espai central del barri. Els treballs aniran a càrrec de l’empresa Àrids Vilanna, que va adjudicar-se’ls per 286.997,61 euros, un import un 25,5% més baix del pressupost de licitació (385.254,84 euros).

Les obres a la plaça se sumaran a les set d’envergadura que ja s’han reprès (a més d’alguna de menor): la rehabilitació del cinema Modern, la vorera del carrer Barcelona a l’Avellaneda (que ja afronta la fase final després de diversos retards), la cuina del centre cívic de Sant Narcís, les rampes del pas de vianants elevat al carrer de Can Sunyer i tres contractes de treballs en escoles (les finestres de l’escola Migdia, les finestres de l’escola Àgora i obres de reparació d’enguixats i pintada de parets i sostres en diferents escoles). En aquestes últimes estan tenint problemes de material, segons explica Martí: “Els magatzems estan tancats i hi ha problemes per trobar alguns materials.”

Enllaç —> http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/1774785-girona-repren-totes-les-obres-i-dilluns-n-iniciara-una-de-nova.html?cca=1

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008