Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

31/03/2008
La UEC celebra l'assemblea General

L’assemblea general ordinària d’aquest any es va celebrar el passat 28 de març, al Centre de Formació de Palol. En ella es va tractar temes molt diversos relacionats amb la formació, els pressupostos, entre d’altres, però els punts més comentats van ser la situació per la que passa actualment el sector, així com la negociació del conveni.

Com cada any per aquestes dates, es va portar a terme al Centre de Formació de Palol de Revardit l’Assemblea General Ordinària del Gremi. La sessió va iniciar-se amb la benvinguda als assistents del president de la UEC, Francesc Sitjas. Tot seguit, el portaveu i assessor del Gremi en Joan Casadevall, va llegir l’acte de l’assemblea anterior, que va ser aprovada per unanimitat.

El President va fer un breu resum de l’any, i va exposar la seva opinió sobre la situació actual del sector. Fent balanç del 2007, la situació ha estat immillorable però a partir del gener del 2008 la recessió s’ha fet més notòria, ja que encarà que els pronòstics ja ho deien, ha estat massa sobtada. És evident que la venda d’immobles s’ha frenat, i que les empreses se n’han ressentit, i si aquesta situació no canvia d’aquí uns mesos, les empreses tindran més dificultat per a trobar nous treballs. Malgrat això, hi ha confiança en que es reactivi l’obra de rehabilitació, l’obra pública i que el Govern prengui alguna mesura per ajuda a activa el sector de nou, tot i que aquesta mesura és més a llarg termini.

A continuació es va fer una revisió de les fites aconseguides durant aquest darrer any per la UEC, dels serveis que s’ofereixen a dia d’avui i dels projectes de futur. En Joan Casadevall va exposar tota la problemàtica que hi ha hagut enguany en relació a la negociació del Conveni Col•lectiu de la província de Girona i la conseqüent vaga del 14 de març. Finalment, s’ha acordat amb els sindicats que es negociarà conjuntament el conveni del 2007 i 2008. D’aquesta manera, va aclarir als assistents tots els dubtes sobre les negociacions amb els sindicats. També, es va comentar la situació de negociació amb Caja Madrid per a la subscripció del pla de pensions, així com la implantació de la TPC i del RAE, previstos per l’any 2008.

En l’àmbit tècnic, es va repassar el bon desenvolupament del servei de confecció de pressupostos i el de projectes de bastides, que han vist incrementades les consultes de caire tècnic arrel de l’obligatorietat de les noves lleis, com la de la subcontractació.

La formació és sempre un tema en constant evolució, i enguany s’han impartit 51 cursos. Cal destacar, que el més significatiu es el curs d’operador de grua torre que suposa el 50% de les hores lectives. Aquest fet, ha obligat al Gremi a adequar unes instal•lacions a Ripoll per a poder donar cobertura als alumnes del Ripollès, la Cerdanya i d’Osona. Aquest centre s’ha creat en un terreny cedit per l’Ajuntament de Ripoll, on la UEC ha invertit en equipament.

Tot seguit, en Jaume Casadevall, assessor i comptable del Gremi, va presentar les desviacions corresponents al pressupost previst per al 2007, que encara que les despeses reals de l’exercici s’han augmentat, l’any s’ha tancat amb un balanç positiu. Així mateix, es va fer la presentació de la proposta econòmica per enguany, que preveu una despesa de ....., un ....% més que al 2007. En aquest apartat, també es va aprovar un increment de les tarifes d’agremiat del 3%.

Dins de les activitats internes realitzades pel Gremi, es va parlar de la Festa de la UEC, que aquest any es celebrarà la tercera edició. Així, es va acordar crear una comissió per a preparar la Festa, en la que s’intentarà reduir una mica el pressupost, però sense baixar el nivell de qualitat. També, es va recordar com a novetat de la imatge del Gremi, la distribució gratuïta dels adhesius identificatius d’empresa agremiada.

La sessió es va tancar amb un obert de paraules on els assistents van demanar més informació sobre el tema de la vaga i dels increments dels sindicats en concepte de poder adquisitiu. Tots estaven d’acord en que la Patronal ha portat una gestió molt correcte i que les empreses han mostrat una bona cohesió. També, van coincidir en la idea de engegar el pla de pensions amb l’objectiu de popularitzar l’estalvi.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008