Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

19/04/2012
Els escolars del Pla de l’Estany participen en el Dia dels Arbres i els Àrids a la pedrera d’AMSA

Escolars d’arreu de Catalunya han pres part aquest matí en la cinquena edició del Dia dels Arbres i els Àrids. Una iniciativa promoguda per les empreses extractives que combina l’ensenyament amb el lleure, i que té per objectiu conscienciar als nens i joves sobre els beneficis de la protecció de la biodiversitat i explicar els processos de restauració ambiental.

A la demarcació de Girona la pedrera “Can Riera” situada al municipi de Palol de Revardit (Pla de l’Estany), ha acollit la visita dels escolars del CEIP Vall del Terri. A les instal•lacions, propietat de l’empresa Agustí Masoliver SA (AMSA), els nens i nenes han pogut conèixer com s’obté i quins són els múltiples usos dels àrids a través d’una classe pràctica i d’una visita guiada a la pedrera i al centre de tractament i triturat de roca. Prèviament, se’ls havia fet una classes a la seva escola.

Com a colofó a la jornada, els alumnes han plantat mig centenar d’arbres en una zona de la pedrera que s’està restaurant. Aquesta acció s’emmarca dins dels projectes de recuperació d’espais naturals que duen a terme les pedreres i graveres catalanes, gràcies als quals el sector ha convertit 3620 hectàrees de terrenys ja explotats en boscos i zones verdes.

En la jornada també han participat autoritats com el director territorial per Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Aurich, els president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay i el president del Gremi d’Àrids de Girona i vicepresident del Gremi d’Àrids de Catalunya, Jordi Torra.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008