Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

27/06/2013
Des del Gremi ja tramitem el certificat d’eficiència energètica

A partir del pròxim 1 de juny qualsevol propietari que vulgui vendre o llogar un immoble haurà de disposar del Certificat d'Eficiència Energètica. Aquest certificat quantificarà el volum de consum necessari d'energia per a oferir unes condicions normals de funcionament i ocupació (calefacció, aigua calenta sanitària, refrigeració, etcètera). El certificat, que tindrà una validesa màxima de 10 anys, inclourà una escala de la A a la G, de menor a major consum. El propietari serà l'encarregat de contractar un tècnic (acreditat per aquesta gestió) per fer l'estudi i emetre el certificat i un cop el tingui el propietari l'haurà de registrar a la seva comunitat autònoma. De moment només tres comunitats (Canàries, Galícia i Castella i Lleó) disposen d'aquest registre habilitat. El decret estatal dóna de marge fins al 13 de juliol perquè la Generalitat de Catalunya tingui aquest registre operatiu (fet que no impedeix tramitar igualment el certificat).

Des de la UEC atendrem tots els vostres dubtes, demaneu per L’Anna Lòpez, i us facilitem el tècnic necessari per confeccionar i gestionar el Certificat energètic a tots els agremiats que el demaneu.

El redactat final de l’article 18 del Real Decreto 235/2013 de 5 de abril reflecteix que, a part de crear una nova figura de sanció en matèria d’eficiència energètica, les sancions importants es regiran per la Llei de Defensa dels Consumidors i Usuaris. En aquest sentit seran a partir de 10.000€.

Aquest certificat només és informatiu, no representa haver de fer cap canvi a l’immoble.

Els interessats en què us tramitem aquest certificat cal que ompliu la sol·licitud adjunto i l’envieu per correu electrònic a uec@uecgirona.com o per fax al 972 22 35 22.

Decarregar document

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008