Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

10/04/2014
Manifest a favor del sector

La UEC va estar present i va signar el Manifest, que tot i anar dirigit a la ciutadabnia es farà arribar al conjunt de les administracions públiques. El president de la Confederació Catalana de la Construcció (CCC), el Sr. Josep M. Gardeñes, va ser el responsable de presentar l’acte, que de manera clara i conveçuda, tal i com van fer la resta de parlamentaris, va exposar i defensar el Manifest : “l’administració no pot abandonar, com ho està fent, el sector.”

El que demanem no és res a que no sigui just, ans el contrari, com per exemple la reactivació de les obres d’infraestructura i equipaments aturades i no rescindides.

També es demana seleccionar i executar aquells projectes que tenen una importància cabdal per al desenvolupament econòmic o social , tals com, el corredor Mediterrani, desdoblament total N-II, desdoblament total N-340, rodalies de Barcelona, execució B-40, construcció d’instituts, escoles, residències de gent gran pendents,etc.

Es proposa un pla de xoc per a la reforma i rehabilitació d’habitatges, consistent en : - desgravacions fiscals sobre les actuacions - reducció de l’ IBI i d’altres taxes locals - reducció de les primes d’assegurances Es demana que es paguin els deutes per rigorós ordre d’antiguitat en totes les administracions.

Totes aquestes mesures han estat valorades pel sector com a necessàries per combatre la insofrible xifra d’atur que porta el país a una situació imprevisible. Rebaixar l’IVA d’algunes obres que ara se’ls ha d’aplicar el 21 % permetria lluitar contra l’intrusisme, que no ha fet més que pujar en tot el periode de crisi.

Cal destacar l’esforç que estan fent les empreses del sector per sobreviure, malgrat la sensació d’abandonament que pateixen per part de l’administració.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008