Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

21/11/2014
Construccions Movi sc, experts en Pedra

CONSTRUCCIONS MOVI SC d’Olot són uns experts especialistes en el món de la pedra, i han anat deixant la seva empremta en cadascuna de les obres que han creat.

En Lluís i en Josep Lluís porten vint-i-tres anys treballant junts. Els primers sis anys per compte d’una empresa i els darrers setze anys mitjançant l’empresa de la que en són propietaris i socis, Construccions Movi sc, domiciliada a Olot.

Com molts mestres d’obres de la província, ells dos van començar de ben joves l’ofici de paletes, aprenent poc a poc i a l’obra els secrets d’aquesta complexa professió. Amb els anys s’han anat especialitzant amb la pedra i ara en són uns excel•lents experts. Utilitzen pedra de riu, pedra de rebaix, de Bas, basalt natural, pedratosca,...

Des de la UEC es vetlla per no deixar perdre els oficis artesanals i el coneixement dels professionals que estan en actiu. Per això els valorem moltíssim. En Lluís i en Josep Lluís són uns dels pocs picapedrers, o dels darrers picapedres, de les comarques gironines que estan treballant actualment i dominen a la perfecció les tècniques i els secrets del món de la pedra.

Comenten que és una feina molt manual i per tant artesanal. Malgrat que els anys van passant no experimenten massa canvis : “Les eines necessàries són pràcticament les mateixes de tota la vida, amb prou feines s’han introduït màquines ni tècniques que ens facilitin les tasques”.

Expliquen orgullosos que el que els satisfà és veure com les obres que han realitzat perduren en el temps i com deixen la seva empremta personal en cadascuna d’elles. Les recorden totes: nombroses cases particulars, on la col•locació de la pedra de la façana és el que els dóna part de la personalitat, el Monestir de Ripoll, hotels, masies i fins i tot ponts.

Si algú necessita contactar amb ell ho pot fer a:

Construccions Movi sc telèfon Lluís 652.79.20.25 telèfon Josep Lluís 656.63.39.99 movi@hotmail.es

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008