Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

23/05/2016
Presentació del llibre Arquitectura Tradicional

Dissabte es va presentar a Monells un llibre que recupera les tècniques tradicionals de construcció, per ajudar a la correcta restauració de l’arquitectura més popular i anònima. Aquest dissabte es va presentar a la Plaça Jaume I de Monells el llibre “Arquitectura tradicional – tècniques constructives” editat per GRETA (Grup de recuperació i estudi de la tradició arquitectònica).

Aquest treball és la culminació dels primers anys d’existència d’aquesta associació amb seu al Col•legi d’Arquitectes de Girona, que vol fomentar el respecte cap a les construccions anònimes (masies, cases de poble…) i ajudar a preservar-ne el caràcter per mitjà d’unes adequades tècniques de consolidació i adaptació a les noves necessitats.

A l’acte hi van intervenir el president de GRETA, Roger Biosca, així com la coordinadora de l’entitat i la publicació, l’arquitecta Olga Muñoz. A nivell institucional van participar Francesc Ten, Director dels serveis territorials del Departament de Cultura de la Generalitat i Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació, en representació dels organismes oficials que han donat suport al projecte, i va clausurar l’acte l’alcalde de Monells, Salvi Casas.

Es va elogiar la tasca divulgativa de la publicació i del propi projecte de GRETA que cobreix un buit pel que fa a la transmissió d’unes formes de treball de maçoneria que havien anat quedant oblidades, i que són les que garanteixen millor una intervenció duradora i harmònica dels antics habitatges.

Hi va haver una nombrosa presència de públic, entre ells els participants al Curs de mestratge en Construcció tradicional que organitza GRETA conjuntament amb la Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona i del que ja s’han realitzat diversos mòduls amb molt bona acollida per part dels professionals. En aquests moments es trobaven realitzant una pràctica de restauració de paret de tàpia en una casa del mateix municipi.

El llibre es distribuirà a través de les institucions patrocinadores com la UEC i es trobarà també a les llibreries al preu de 16 €, i vol ser un manual de referència per les persones interessades en la restauració de vells edificis.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008