Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

07/03/2017
Nova Seu i Centre de Formació de la FLC

La Fundació Laboral de la Construcció (FLCC) va inaugurar el dimecres 1 de març, la seva nova Seu i Centre de Formació , ubicat a Badalona, amb el qual pretén impulsar la formació de tots els treballadors i empreses del sector català de la construcció de les comarques de Barcelona. L'acte va estar presidit per Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, i acompanyat per l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

Tots dos van coincidir a destacar la importància de la formació en el sector i la tasca que realitza la FLC, entitat paritària creada per la patronal i els sindicats, per professionalitzar un sector injuriat per la crisi i crucial per a la bona marxa de l'economia. Un sector que, en paraules de Puigdemont, "ha de tornar a tenir un pes cabdal en la nostra economia".

A més de comptar amb l'assistència de multitud de personalitats de tots els àmbits institucionals i empresarials de Catalunya, Barcelona i Badalona, també es trobaven a la comitiva d'autoritats el president de la FLCC, Josep Agustí i Ros, Juan F. Lazcano Acedo, president de la FLC i president de la Confederació Nacional de la Construcció (CNC); Vicente Sánchez Jiménez, vicepresident de la FLC i secretari general de CCOO de Construcció i Serveis, i Pedro Fulles Cancho, vicepresident de la FLC i secretari general de la Federació d'Indústria, Construcció i Agro d'UGT ( UGT-FICA). Així com els vicepresidents de l'entitat paritària a Catalunya Miguel Peláez García (CCOO Construcció i Serveis) i Ángel de Déu Murillo (UGT-FICA), respectivament.

El nou centre de formació del sector de la construcció té 4.000 m2 construïts, que estan edificats sobre una parcel•la de més de 16.000 m2, cedida per l'Ajuntament de Badalona, que amb això ha deixat patent la seva gran aposta per la recuperació i suport a un sector clau per a l'economia, com ho és el de la construcció. Disposen de catorze aules, serveis i oficines, zones d'assessorament i orientació laboral i professional, així com 1.000 m2 destinats a tallers, on es realitzen cursos i sessions i jornades pràctiques.

També es presta servei d'assessorament i es realitzen accions encaminades a la informació i orientació professional. Cal destacar que, des de 2013, la Fundació Laboral està acreditada com a agència de col•locació i recol•locació autoritzada pel Servei Públic d'Ocupació Estatal. De la mateixa manera, es pot tramitar la Targeta Professional de la Construcció (TPC).

Després de recórrer les noves instal•lacions, visitar les aules i altres espais formatius que posseeix el nou Centre, les autoritats van fer una parada a la sala del "Espai BIM", on la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya ha recreat per primera vegada en el país l'escenificació d'un espai col•laboratiu on es mostra l'ús de la metodologia BIM (Building Information Modeling), una nova forma de treballar i comprendre totes les fases i àmbits del procés constructiu: des de la planificació i promoció, fins a la seva disseny i projecte, per garantir la gestió completa d'una edificació o d'una infraestructura, estalviant costos, temps i esforços.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008