Guia Empreses Uec girona
  Àrea agremiats  
 
Usuari (NIF)
Clau (Num. Agremiat)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  Notícies  
         
 

 

19/12/2017
Permisos per anar a votar

Fa uns dies va sortir publicat l’ordre que regula el temps que l’empresa ha de facilitar als treballadors per anar a votar i que el teniu a la pàgina web, a àrea agremiats / Documents / Normativa - Permisos per anar a votar: o bé clicant Aquí, l’ordre ESS/1169/2017, de 28 de novembre i s’estableixen les instruccions necessàries per la participació de les persones treballadores a les eleccions del Parlament de Catalunya el dia 21 de desembre del 2017.

Permisos per als treballadors votants

• Si l’horari de treball no coincideix amb el d’obertura de les meses electorals o només coincideix per menys de dues hores: no tenen dret a permís retribuït.

• Si l’horari de treball coincideix entre dues o menys de quatre hores amb el de l’obertura de les meses electorals: tenen dret a un permís retribuït de dues hores.

• Si l’horari de treball coincideix quatre hores o més amb el de l’obertura de les meses electorals: tenen dret a un permís retribuït de quatre hores.

• S’ha de reduir proporcionalment la durada del permís a les persones treballadores que el dia de la votació facin una jornada inferior a l’habitual.

La determinació en tots els casos del moment d’utilització de les hores concedides per la votació, que ha de coincidir amb l’horari establert pel col•legi electoral, és potestat de l’empresa.

Qualsevol dubte, ens podeu trucar.

 
© Unió d'Empresaris de la Construcció 2008